Zelf je huis verkopen.info

Vastgoed  advies  en begeleiding bij particuliere verkoop


Mag dat wel, je huis zelf verkopen?

Jazeker mag dat. Het is zelfs lang niet zo moeilijk als je misschien denkt. Wij kunnen je hierin vlot en efficiënt adviseren en begeleiden.


Wat zijn de voordelen van je huis zelf verkopen in plaats van een makelaar in te schakelen?

Allereerst natuurlijk de prijs. Een makelaar rekent gemiddeld 3% (of zelfs meer) van de verkoopprijs. Wij hebben een vast, van te voren overeengekomen tarief dat wij aanrekenen voor ons advies en begeleiding. 

Je kunt hier onze tarieven vinden. In totaal kan je wel € 9000 of meer uitsparen!


Ook kun je zelf regelen hoe actief je wilt zijn in het zoeken naar een geschikte koper. Een makelaar zet je huis te koop op zijn eigen website, op Immoweb of Immoscoop en wacht dan verder (rustig) af of er iemand reageert.


Dat kunt je zelf ook... en nog veel meer. Ook hierin kunnen wij je adviseren en begeleiden.


Is het wel betrouwbaar voor mijzelf en de koper, wanneer ik mijn huis zelf verkoop zonder tussenkomst van makelaar?

Absoluut. Je moet immers aan alle wettelijke voorwaarden voldoen die een verkoop met zich mee brengt. Bijvoorbeeld bepaalde attesten en certificaten overleggen, hetgeen wij eventueel voor je kunnen regelen. Bovendien zal alles door een notaris bekeken en afgehandeld worden, voordat de verkoop bevestigd wordt.


Hoe belangrijk is een goede woningpresentatie bij een bezichtiging? En hoe pak ik dat aan?

Wel, stel je hebt een belangrijk zakelijk gesprek of een sollicitatie voor een baan die je zo graag wilt. Wij zijn er bijna zeker van, dat je jezelf op je best zal willen presenteren. Zo is het ook voor je huis. Je wilt graag dat het goed en snel verkocht wordt en is het dus logisch om je huis zo aantrekkelijk mogelijk te presenteren aan de potentiële koper.


Wij kunnen je hiervoor tips geven en zelfs e.e.a. voor je regelen. Als je kijkt naar onze verkooppakketten, dan zul je zien dat dit inbegrepen is in onze service.


Waarom zijn goede foto's van mijn te koop staand pand zo belangrijk?

Foto's zijn een  belangrijk onderdeel van de online presentatie van je huis om de interesse te wekken van je kopers. Dus hoe beter en realistischer de foto's van het huis zijn, hoe sneller de interesse gewekt zal worden.


Als de woningpresentatie en de foto's samen een mooi en duidelijk overeenkomstig beeld geven van je huis, zal de koper sneller een bod uitbrengen. Bekijk hier de voorbeelden.


Wat is vastgoedstyling eigenlijk?

Vastgoedstyling is het presenteren van je woning met de juiste meubels en decoratie. Het gaat hier om een bepaalde manier van stylen die gericht is op de verkoop van je woning en niet op het inrichten van permanente woonst.


De manier van verkoopstyling kan gedaan worden met eigen meubels die nog aanwezig zijn in je te koop staand pand. Indien het een leegstaand pand betreft, wordt er vaak gebruik gemaakt van showmeubels en decoratie. Meer uitleg en voorbeeldfoto's over deze manier van verkoopstyling kun je hier vinden.


Ook verkoopstyling kunnen wij voor je verzorgen en is inbegrepen in ons Premium Verkooppakket.


Waarom is een opfrisbeurt van mijn woning zo belangrijk als ik het te koop zet?

Zoals al eerder gezegd, doet een mooie verzorgde aanblik van je woning, zonder allerlei slordigheidsfoutjes en tekenen van gebruik, veel voor de eerste indruk van je woning. Uiteindelijk kun je maar één keer een eerste indruk geven.


Ook bij de opfrisbeurt vóór de verkoop kunnen wij je bijstaand met advies en begeleiding. 


Heb je nog vragen?  Bel of mail ons.